T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / MELİKGAZİ - İldem Borsa İstanbul Ortaokulu

Nurperi Cömert İğdigül ile eTwining Webinarı

Çok kıymetli İngilizce Öğretmeni, yazar ve iki dilli çocuk annesi Nurperi Cömert İğdigül hocamızı LED-Let's Differentiate! eTwining projemiz kapsamında ağırlıyoruz. 7 Haziran'da Zoom üzerinden gerçekleştireceğimiz proje yaygınlaştırma webinarımıza hepinizi bekleriz.

 

17-05-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Nurperi Cömert İğdigül : “İngilizce bizim kanayan yaramız. Herkeste bu problem var; anlıyorum ama konuşamıyorum. Aile desteği çok önemli, evin içinde bir keyif haline gelirse çocuğun ön yargısı kırılır. ‘Temelden alalım, ben örnek olayım başka veliler de yapsın’ diye düşündüm. Çok iyi İngilizce bilmek şart değil ama tabi doğru cümleyi kurmak, kelimeyi doğru telaffuz etmek önemli. Bu noktada da ben paylaştıktan sonra kurduğum tüm cümleleri, sözcüğün anlamını, kullanımını yazıyorum ve Türkçe anlamını veriyorum. ‘Önce siz çalışın, sonra da çocuğunuza öğretin’ diyorum. Böyle bir yöntem geliştirdim. Bu, tamamen benim oğlum Esat ile geliştirdiğim bir proje oldu. Ben sadece oyunla öğretiyorum, böyle bir farkım var. Herhangi bir faaliyeti oyun haline dönüştürüyorum. Ailelere yönelik bir proje. Basit, anlaşılır, velinin de okuduğunda anlayabileceği kısa ve net cümleler kuruyorum ve velilerin de yapabileceklerine inanıyorum. Her gün de velilerden çok güzel mesajlar alıyorum. Gebe bir takipçim bile var. Sorularına cevaplar veriyorum. Benim amacım bu, bir farkındalık oluşturmak istiyorum. İngilizceden korkmayın, çocuklarımıza bunu aşılayalım. İngilizceyi evde desteklersek çocuk ilkokula ön yargısız başlar. Bunu yapmak istiyorum.”


 

Projemizin ortaklaşa gerçekleştirilen son etkinliği olan "İngilizce bilmeceler" temalı 6 okulla oluşturduğumuz ortak çalışmamız göz atmak için tıklayınız.

17-05-2023

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.05.2023 - Güncelleme: 17.05.2023 09:56 - Görüntülenme: 79
  Beğen | 0  kişi beğendi